Ruokaohjeet

Kirjaa myytävänä markkinoilla 5 € tai tilaamalla
postiennakolla osoitteesta

pertti.verajankorva@pp.inet.fi

Ruokakirja 5€

 

SALAATTI UUSILLE PERUNOILLE
3 avomaan kurkkua (suikaleina)
½ purjosipulia
2 sillifilettä
2 rkl hienonnettua tilliäKastike: 2 dl öljyä
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeriaSuikaloi kurkut ja leikkaa purjo hienoksi
hakkelukseksi. Valuta sillifileitä ja leikkaa
ne ohuiksi suikaleiksi ja lisää tilli joukkoon.
Sekoita salaattiaineet ja kaada sekoitettu
öljykastike päälle ja anna maustua 15 min.
Tarjoile uusien perunoiden kera.

 

 

KURKKURAHKA

1-2 etikkakurkkua
3-4 anjovista
2½ dl maitorahkaa
1 dl maitoa
½ tl paprikajauhetta
½ tl sipulijauhetta
(10) kaprista
½ tl valkopippuria
hiven sokeria

Hienonna anjovis ja kurkut,
mausta ja lisää rahkan
joukkoon. Tarjoile pariloidun
lihan tai kalan kanssa tai
voileipien päällä.