Askaisten Kurkkumarkkinat 2022

39. kerran järjestettävä perinteiset maalaismarkkinat Askaisissa. Markkinoiden virallisen avauksen suorittaa Maskun kunnan tekninen johtaja Mikko Lehtinen kello 11:00. Vuoden Kurkunleikkaaja julistetaan klo 12.00, kuten myös paras koululaisten Kurkunkasvattaja ja paras kurkkutarina. Klo 14.00 julkaistaan yleisön markkinoilla äänestämä paras kurkkupiirros.

Jo usemman vuoden ajan markkina-alueen reunaa ovat koristaneet perinteiset heinäseipäät, jotka muistuttavat ohikulkijoita talkootyöstä.

Markkinat noudattavat perinteistä maalaismarkkinoiden kaavaa. Myyjät ovat pääosin Maskun kunnan ja Livonsaaren alueelta. Markkinat aloitetaan lipunnostolla. Markkinat alkavat lipunnoston jälkeen. Markkinaisäntänä toimii Markku Heikkilä.

.

Myytäviä tuotteita on avomaakurkku raakana ja säilöttynä, juureksia, vihanneksia, kalaa eri muodoissa, monenlaisia leivonnaisia, käsitöitä, puutöitä, kirpputori tavaroita ja koruja.Ja ettei markkinoilla pääse nälkä ja jano yllättämään, ovat paikalliset yhdistykset ja yksityiset valmistaneet muun muassa hernekeittoa, muurinpohjalettuja, grillimakkaraa, salaattia, kahvia ja jäätelöä.

Askaisten Martat ovat säilöneet runsaasti kurkkuja ostettavaksi. Näitä saa myös maistaa ennen ostopäätöstä. Turun keittiömestarit valmistavat kurkkuherkkuja avomaakurkusta jakavat reseptejä, jotka muuten ovat Kati Napan vanhoja reseptejä ja maistattavat valmistamiaan tuotteita. Niitä voi myös ostaa kotiin vietäväksi. Kurkkuseuran arpoja myynnissä myyntipisteissä ja markkina-alueella.

Metsästysseura Jahti järjestää omalla kojullaan ilma-ase ammuntaa. Lapsille on luvassa ponien hoitoa ja ratsastusta. Keppihevosradalla pääsee näyttämään taitojaan. Musiikista vastaa tänä vuonna Jere Vilkkunen trio.

Kuten ennenkin, Louhisaaren Linnaan on vapaa pääsy, mutta tutustuminen on omatoimista ilman opastusta. Samalla voi tutustua linnan 1700-luvun kalmilaiseen hyötypuutarhaan.

Tervetuloa Askaisten kurkkumarkkinoille!